Blog

Jak jsme realizovali výstavu na Raw Art Wrestling 2017

V sobotu 14. ledna se v prostorách agentury Ogilvy v pražských Holešovicích uskutečnil nekompromisní ilustrátorský souboj a Westprint u toho samozřejmě nemohl chybět. Co přesně jsme tam dělali a jestli se nám to vůbec povedlo, zjistíte v našem novém článku.

Jak jsme realizovali výstavu na Raw Art Wrestling 2017

Ačkoliv se v názvu akce objevuje slovíčko wrestling, musíme fanoušky tohoto bojového sportu zklamat. V tomto případě na žádné pěstní souboje nedošlo (alespoň o nich tedy nevíme), ale i tak se minulou sobotu odehrál souboj na život a na škrt.

A v čem, že se to vlastně „bojovalo“? No samozřejmě, že v kreslení. Konkrétně potom ve dvou disciplínách. Jednou z nich byla kategorie označená názvem "analog", kde se poměřili ti, kteří umí zacházet s tradiční technikou za pomocí fixů, štětců, tužek nebo sprejů. Kategorii "digital" pak reprezentovali umělci, kteří svá díla vytvářejí vektorovou grafikou na tabletech a počítačích.

V tomto sobotním semifinále Raw Art Wrestling se proti sobě postavilo celkem dvacet ilustrátorů, kteří měli hodinu a půl na to, aby vytvořili dílo na téma: Adam a Eva nebo Zlí roboti v práci. Jak se jim to povedlo či nepovedlo, se můžete sami přesvědčit v přiložené galerii na Facebooku RAW (album analog & album digital). Věřte, že naživo ta díla vypadají ještě o dost lépe, vážně klobouk dolů před všemi.

No, ale nyní už k tomu, v čem spočívala spolupráce Westprintu a této mezinárodní soutěže RAW. Jedním z partnerů akce byla totiž i společnost McDonald's, která si od všech dvaceti zúčastněných ilustrátorů nechala dopředu vytvořit nejrůznější motivy na kelímky od kávy. Tyto motivy se poté vystavovaly v rámci sobotního semifinále a návštěvníci je mohli hodnotit a vybrat ty nejpovedenější. A právě tuto výstavu motivů jsme celou realizovali my! A nejen to ... ano, nebudeme skromní :)

Máme totiž hodně dobrý pocit z toho, že jsme se na tak zajímavé události mohli podílet. A co vše jsme tedy zajistili? Třeba tisk infotabulí, na kterých byly kresby z minulých kol (a že jich bylo). Samozřejmostí bylo dodání kompletních propagačních tiskovin, jako jsou letáky a podobně. Pro soutěžící jsme pak připravili i památeční plakáty a pro každého stylové tričko s potiskem.

Zde pár fotek z naší instalace. Za povšimnutí pak stojí originální kelímky, na které jsme nejdříve vytiskli a následně nalepili jednotlivé motivy. A že polepíme kde co, dokazuje první fotografie, kde právě pracujeme na polepu velkého konferenčního stolu, kde byly soutěžní motivy přehledně vedle sebe.

          

Lidé hlasovali o nejlepší motiv prostřednictvím iPadů a aplikace, kterou jsme připravili společně s BePositive.cz. Kompletní galerii všech 60 motivů (každý umělec vytvořil 3 kousky) pak naleznete na adrese raw.bepositive.cz. Nejvíce hlasů obdržel návrh od ilustrátora Přemka Ponáhlého, následovaný dílem od grafika Yeve. Gratulujeme! Oba kousky můžete obdivovat níže.

autor: Přemek Ponáhlý autor: Yeve

Pro zajímavost, divácká účast na této akci byla tak početná, že v průběhu večera se muselo zamknout před nově příchozími návštěvníky a 2x dokonce došlo pivo :)) Však se podívejte na FOTOREPORT od Banger.cz.

Kdyby to třeba někoho zajímalo, tak do březnového finále postoupili v kategorii analog tito pánové: Tomáš Staněk, Jakub Gajdošík, Jan Gruml a Dalibor Krch. V rámci digitální tvorby se do finále podívají Jakub Vykoukal, Tomáš Duchek, Ondřej Dufek a Komz. Opět gratulace!

Na závěr velké poděkování nejdůležitější osobě RAW, Hanině Větrovcové! Ještě jednou díky! Dobrá práce!

Zpět na články