Blog

Byla jednou jedna prázdná zeď.

Individualita, personalizace, jedinečnost, originalita. Zaklínadla, se kterými se potkáváme na každém rohu. Doba je prostě taková. Marketéři vzývají personalizovanou reklamu, psychologové říkají, že každý jsme jiný a všichni jsme jedineční. Ale někde, ani nevím kde, se individualita ztrácí, když chceme koupit obraz. Prostě jdeme do Ikei a koupíme to, co visí na zdech skoro po celém světě. Co to vzít s tou individualitou od podlahy? Teda vlastně od zdi?

Byla jednou jedna prázdná zeď.

Proč si pořídit fotoobraz?

Nemusíte dokonale ovládat štětec a paletu a přesto si můžete vyzdobit interiér svým vlastním dílem. V době, kdy fotí všichni všechno a existuje velké množství aplikací nebo programů, které umožňují fotky upravovat, je fotoobraz tím nejsnazším způsobem, jak dostat do interiéru své vzpomínky a zážitky. Že to trošku zavání nostalgií? A proč ne?

Na druhou stranu i ve firemních prostorech najdou fotoobrazy své uplatnění. A nemusí to být pouze v podobě „velkého vůdce“, který shlíží ostřížím zrakem na své zaměstnance. Můžou to být třeba fotoobrazy povedených realizací nebo fotky z firemního teambuildingu.

Co byste měli vědět o fotoobrazu před objednávkou.

Nabídek na vytisknutí fotoobrazů najdete na internetu mnoho. Existuje více materiálů, na které se tiskne. Od tisku na hliníkovou desku, přes kapa tex desku, až po tisk na malířské plátno. Nejžádanějším materiálem je však tisk na plátno, které najdete i u nás a to ve dvou typech materiálů.

Polyesterové plátno má hrubší strukturu, je bílé a tedy pro fotografie jako dělané. Nedochází u něj ke změně barev v důsledku nažloutlého odstínu materiálu.

Bavlněné plátno má jemnější strukturu, je mírně nažloutlé a proto je vhodné zejména pro umělecké reprodukce, kde je tato vlastnost žádoucí.

Srovnání struktury a barevnosti obou typů pláten vidíte na obrázku.

Ekologické barvy a stálá barevnost

Pro tisk používáme hygienicky nezávadné a ekologické barvy. Občas se stává, že se lidé bojí zápachu z použitých barev. Toho se u nás bát nemusíte. Totéž platí i o blednutí barev, naše barvy vydrží roky. Je však třeba připomenout, že fotoobrazy jsou určené do interiéru nikoliv do exteriéru, kde by byly vystaveny slunci, dešti a dalším vlivům. V takových podmínkách by blednutí barev bylo přirozené.

Dřevěný rám

Vytisknuté plátno napínáme na dřevěný rám a uchycujeme ho k němu pomocí spon. Výhodou tohoto způsobu uchycení je možnost plátno po čase opět napnout. Někteří výrobci řeší uchycení plátna jeho nalepením na rám. Tento způsob však neumožňuje dopnutí, pokud plátno časem povolí. V našem provedení není rám lepený a dá se tedy upravit. Na rámu je přichycený háček na zavěšení, takže instalaci zvládne každý.

Nabídka velikostí

Pro online kalkulaci jsme vybrali čtyři nejčastěji poptávané velikosti. Umíme však vyrobit fotoobrazy i v daleko větších nebo atypických rozměrech.

Existuje ještě nějaký důvod, proč nemít na zdi originál?

Tak začněte hledat fotky a pak jděte do naší online kalkulace. Posledním a někdy i nejúčinnějším argumentem je cena.

(Poznámka pod čarou: Jsme na příjmu a odpovíme na každý dotaz.)

Zpět na články